Madonna

Biografie

životopis


Rodiče Sylvio Ciccone, přistěhovalec z jižní Itálie (inženýrem u Chrystlera) a Madonna Ciccone jí pojmenovali Madonna Luise Veronica Ciccone. Madonna měla 3 sestry, Melanii, Paulu a Jennifer a 4 bratry, Martina, Christophera, Anthonyho a Maria. Celá rodina se přestěhovala do Detroitu. Když bylo Madonně 6 let, zemřela její matka na rakovinu. Vyrůstala ve velmi muzikální rodině, kde každý sourozenec hrál na hudební nástroj. Madona se učila hrát na klavír, což se jí později velmi hodilo. Její otec se po nějaké době opět oženil. Narodili se další dva sourozenci.

První singl se nazývá Everybody a první album nese název Madonna, na němž si napsala skoro všechny texty sama. První klip pro MTV se jmenoval "Borderline". Druhé album se jmenuje Like a Virgin. Její sláva šla raketově vzhůru a Madonna se stává slavnou.

Natočila také několik filmů jako: "Vision Quest", v roli barové zpěvačky a následovně velká herecká role ve filmu "Desperately Seeking Susan" bláznivá komedie, která měla veký úspěch.

Po osmiměsíční známosti s hercem Seanem Pennem se konala svatba v den Madoniných 27 narozenin. Bohužel tento vztah nevydržel příliš dlouho a po třech letech se oba rozvádějí. Se Seanem natočila nepříliš úspěšný film "Shanghai Surprise". Dalším významným albem se stalo "Like a Prayer", na kterém Madonna napsala 11 vlastních textů.

Velký přelom v její kariéře nastal, když změnila svoji image na sexuální symbol. Vydáním alb "I´m Breathless" a "Erotica". Vydává skandální knihu Sex a film "Body Of Evidence". Po neúspěšném turné v roce 1994 se svými sexuálními výstřelky končí a vydává další album.

Velký úspěch získává album "Ray Of Light", za které obdržela 4 Grammy. V roce 1999 se seznámila s britským režisérem Guyem Ritchiem, kterého si po roce známosti vzala. Má s ním druhé dítě - syna Rocco: narozen 10.8.2000. Po dlouhé době madona vydává album "Music".Už na střední škole Madonna navštěvovala hodiny tance. Na těchto lekcích se seznámila s tanečníkem Christopherem Flynnem. V roce 1976 úspěšně ukončila studium na střední škole a získala stipendium na tanečním oddělení Michiganské univerzity, ale vybrala si místo v tanečním studiu v New Yorku. Zpočátku vystupovala kde se dalo, někdy jako tanečnice jindy zase jako zpěvačka. Vystupovala v kapelách jako Breakfast Club či Emmy.

Občas si přivydělávala jako modelka aktů. Fotky které nafotila se o několik let později objevují v Penthousu a Playboyi.Filmovým debutem pro ni byl nechvalný snímek "A Certain Sacrifice". V roce 1982 získává Madonna první smlouvu s Firmou Sire Records.

První singl se nazývá Everybody a první album nese název Madonna, na němž si napsala skoro všechny texty sama. První klip pro MTV se jmenoval "Borderline". Druhé album se jmenuje Like a Virgin. Její sláva šla raketově vzhůru a Madonna se stává slavnou.

Natočila také několik filmů jako: "Vision Quest", v roli barové zpěvačky a následovně velká herecká role ve filmu "Desperately Seeking Susan" bláznivá komedie, která měla veký úspěch.

Po osmiměsíční známosti s hercem Seanem Pennem se konala svatba v den Madoniných 27 narozenin. Bohužel tento vztah nevydržel příliš dlouho a po třech letech se oba rozvádějí. Se Seanem natočila nepříliš úspěšný film "Shanghai Surprise". Dalším významným albem se stalo "Like a Prayer", na kterém Madonna napsala 11 vlastních textů.

Velký přelom v její kariéře nastal, když změnila svoji image na sexuální symbol. Vydáním alb "I´m Breathless" a "Erotica". Vydává skandální knihu Sex a film "Body Of Evidence". Po neúspěšném turné v roce 1994 se svými sexuálními výstřelky končí a vydává další album.

Podařilo se jí získat velkou příležitost a v roce 1996 začíná v Argentině natáčet filmovou verzi muzikálu Evita. Na který v Londýně studovala operní zpěv. V průběhu natáčení Madonna otěhotní s osobním trenérem Carlosem Leonem. 16. 9.1996 se jí narodila dcera Lourdes Marie Ciccone Leon. Avšak její vztah s Carlosem dlouho netrval.

Velký úspěch získává album "Ray Of Light", za které obdržela 4 Grammy. V roce 1999 se seznámila s britským režisérem Guyem Ritchiem, kterého si po roce známosti vzala. Má s ním druhé dítě - syna Rocco: narozen 10.8.2000. Po dlouhé době madonna vydala album "Music" (2000). Následovala alba Die Another Day (2002) či American Life (2003).

"Přeji si, aby lidé vyskočili ze židlí! Chci lidi bavit... chci aby si užívali při poslechu tohoto alba od začátku až do konce... nonstop!" Takto Madonna popisuje své album Confessions On A Dance Floor, které vyšlo na celém světě v polovině listopadu 2005. Na Confessions On A Dance Floor se Madonna, nejznámější a nejdiskutovanější ikona populární hudby, vratila ke svým tanečním disco kořenům, avšak kolekci 12 skladeb koření skvělou směsí nejsoučasnějších zvuků, ke kterým jí pomohli producent alba Stuart Price (znám též jako Jaques Lu Cont) a další producenti Mirwais Ahmadzai (producent Madonniných alb Music a American Life) a Bloodshy & Avant. 28.4.2008 vyšlo Madonnino nové album Hard Candy


Diskografie

  • 1983 Madonna
  • 1984 Like a Virgin
  • 1986 True Blue
  • 1987 Who's That Girl
  • 1987 You Can Dance
  • 1989 Like a Prayer
  • 1990 I'm Breathless
  • 1990 Immaculate Collection
  • 1992 Erotica
  • 1994 Bedtime Stories
  • 1995 Something to Remember
  • 1996 Evita
  • 1998 Ray of Light
  • 2000 Music
  • 2001 GHV2
  • 2003 American Life
  • 2005 Confessions on a Dance Floor
  • 2006 I'm Going to Tell You a Secret
  • 2007 Confessions Tour
  • 2008 Hard Candy

Herecká kariéra

  • 1986 Šanghajské překvapení (Shanghai Surprise)
  • 1987 Kdo je ta holka ? (Who's That Girl)
  • 1990 Dick Tracy
  • 1990 S Madonnou v posteli, režie Alek Keshishian,
  • 1991 Stíny a mlha, režie Woody Allen
  • 1992 Tělo jako důkaz, režie Uli Edel
  • 1996 Evita, režie Alan Parker - životní role
  • 2005 Příští správná věc, režie Johan Schlesinger

Filmové dokumenty o Madonně:

  • 1992 S Madonnou v posteli
  • 2005 Řeknu ti tajemství (I'm going to tell you a secret)
Žádné komentáře